Domov pokojného stáří Naší Paní-základní informace

• Poslání: Posláním “Domova“ je poskytnout potřebnou péči, ubytování a umožnit seniorům, kteří nemohou nadále zůstávat ve svém domácím prostředí, plnohodnotný, důstojný a aktivní život včetně důstojného závěru života v prostředí co nejvíce připomínající jejich domov bez nutnosti se stěhovat v případě ztráty sebeobsluhy.

• Cíle: Cílem služby je zajistit u klientů ubytování v prostředí vhodném pro uživatele, celodenní stravu, kvalitní nabídku aktivního využití volného času, uspokojení duchovních potřeb věřících uživatelů, zajištění kvalitní ošetřovatelské a zdravotní péče, zprostředkování kontaktu se společenským prostřením, zabránit odtržení uživatelů od společenského života, pomoc při uplatňování práv klientů a oprávněných zájmů při obstarávání osobních záležitostí, udržení vztahů s rodinou a přáteli, individuální přístup.

• Způsob poskytování: pobytové
  • Činnosti: poskytnutí ubytování, poskytnutí stravy, pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím,, sociálně terapeutické činnosti, aktivizační činnosti, pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, ošetřovatelská péče, zdravotní péče, společenské a zájmové aktivit.

• Kapacita služby: 27 uživatelů.

• Komu jsou služby určeny: služby jsou určeny seniorům starších 60-ti let, kteří pro trvalou změnu svého zdravotního stavu a s tím spojené snížení soběstačnosti potřebují komplexní péči, která nemůže být zajištěna v domácím prostředí.

• Úhrady za poskytnuté služby:
    ubytování od 1.2.2024:
    jednolůžkový pokoj   305,- Kč / den
    dvojlůžkový pokoj     280,- Kč / den

strava od 1.2. 2024:
    celodenní strava 255,- Kč / den
    snídaně   60,- Kč
    oběd       115,- Kč
    večeře      80,- Kč

• Úhrada za péči ve výši přiznaného příspěvku ÚP.

• Žádost o přijetí

• Formulář pro lékaře