Sbírka potravin

Sbírka potravin se většinou koná dvakrát do roka, na jaře a na podzim. V roce 2020 byla Sbírka potravin pouze v listopadu. Celkem se vybralo v klatovském Tescu 954 kg potravin a 300 kg drogerie. V průběhu celého roku 2020 jsme také pravidelně dostávali pomoc od místních supermarketů Albert a Tesco, od nich se vybralo celkem 2250 kg potravin a 133 kg drogerie. Za rok 2020 jsme pomohli celkem 250 lidem v nouzi, klientům našich služeb a dalším potřebným.

Za rok 2021 jsme přijali celkem 6124 kg potravin a 376,3 kg drogerie od řetězců Albert, Tesco a ze Sbírky potravin. Podpořeným 1524 osobám jsme vydali celkem 5232,45 kg potravin a 344,26 kg drogerie. Jednalo se především o matky samoživitelky, klienty pečovatelské služby, rodiny a seniory v nouzi z Klatovska.

23. 4. 2022 se konala Jarní sbírka potravin. Probíhala stejně jako každý rok. Naši dobrovolníci pomáhali v Tescu Klatovy, statická sbírka byla i v dalších klatovských řetězcích jako je Billa, Lidl a Kaufland. Výsledky jarního kola sbírky nás velmi mile překvapily. V Bille se vybralo 13 kg potravin a 1 kg drogerie, v Lidlu 112,2 kg potravin a 8 kg drogerie, v Kauflandu 405,5 kg potravin a 8 kg drogerie a v Tescu pak 526 kg potravin a 31 kg drogerie. Celkově se tedy vybralo 1056,7 kg potravin a 48 kg drogerie.

Z této Sbírky potravin budeme podporovat především maminky v Azylovém domě, rodiny a seniory v nouzi, sociálně slabé, klienty Charitní pečovatelské službyDomova pokojného stáří a také děti z nízkoprahových klubů a klienty z Komunitního centra Dotek.

Současně probíhá sbírka pro ukrajinské uprchlíky, v té se zatím za duben vybralo od drobných dárců, sponzorů, řetězců a z různých dotací 2009 kg potravin, včetně pečiva a 72,7 kg drogerie.

Více o tom jak pomáháme najdete zde.

Děkujeme všem dárcům, kteří pomáhají lidem v nouzi.

logo sbírka potravin

Více info na https://www.sbirkapotravin.cz/

Bc. Stoklásková Lucie

správce webu, koordinátor potravinové sbírky, administrativní pracovník