Sbírka potravin

Sbírka potravin se většinou koná dvakrát do roka, na jaře a na podzim. V roce 2020 byla Sbírka potravin pouze v listopadu. Celkem se vybralo v klatovském Tescu 954 kg potravin a 300 kg drogerie. V průběhu celého roku 2020 jsme také pravidelně dostávali pomoc od místních supermarketů Albert a Tesco, od nich se vybralo celkem 2250 kg potravin a 133 kg drogerie. Za rok 2020 jsme pomohli celkem 250 lidem v nouzi, klientům našich služeb a dalším potřebným.
Na jaře 2021 proběhlo další kolo Sbírky, do které se zapojilo tradičně Tesco Klatovy a statickou Sbírku měl i Kaufland a Lidl v Klatovech. Celkem se v dubnu vybralo 615 kg potravin a 100 kg drogerie v Tescu, 560,5 kg potravin a 15 kg drogerie v Kauflandu, 351,5 kg potravin a 25 kg drogerie v Lidlu.
Od začátku roku 2021 jsme podpořili průměrně 95 osob každý měsíc. Jedná se především o matky samoživitelky, klienty pečovatelské služby, rodiny a seniory v nouzi z Klatovska.
Podzimní kolo Sbírky se uskuteční 20.11. 2021 v Tescu Klatovy od 8:00 do 18:00.
Děkujeme všem dárcům, kteří pomáhají lidem v nouzi.

logo sbírka potravin

Více info na https://www.sbirkapotravin.cz/