Děti z Chapadla se vypravily za dinosaury až do Utahu
4. prosince 2019 Klub Chapadlo

Děti z Chapadla se vypravily za dinosaury až do Utahu

Dne 4.12. 2019 se pořádal na Masarykově ZŠ virtuální výlet do Muzea Dinosaurů v Utahu v USA. Akce se zúčastnili 3 klienti a 1 pracovník.

Akce probíhala přes připojení Skype do muzea v Utahu, kde lektorka chodila po muzeu a povídala o jednotlivých exemplářích (800 částí koster z období před 150 mil. lety). Byla přítomna i učitelka angličtiny, která simultálně překládala do češtiny. Akce trvala 1 hodinu a naše i jiné děti se ptaly na spoustu zajímavých otázek. Všem se to velice líbilo a akce se za půl roku bude znovu opakovat. Na akci bylo důležité, že se klienti snažili komunikovat v anglickém jazyce a vyzkoušeli si svoji schopnost porozumět mluvenému slovu a snad i zjistili, že tvrdá dřina při učení cizího jazyka se vyplácí a lze jej i využít v praxi. Také zjistili, že využitím moderních technologií lze cestovat a poznávat i virtuálně a doufáme, že to podpořilo jejich zájem o poznávání a vědění.